BØGER JEG SELV LÆSER

02-01-2020


Har ellers holdt mig til min vinterlæselIste, hvor jeg netop havde afsluttet “Isbjørnen” af Henrik Pontoppidan. Dejlig lille menneskeklog roman om, hvad der i dag kaldes et utilpasset( grimt ord) menneske, hvor diagnosen siger mere om samfundet end om individet. 


Nå- men så skulle jeg videre på listen- da jeg under en tur på biblioteket falder over denne novellesamling. “Måske er posten sulten”. Af islandske Einar Már Guðmonddsson. (Vindrose 2009) Oversat af Erik-Skyum Nielsen. En dejlig bog om skæve eksistenser i Reykjavik- beskrevet med humor og varme. Kan varmt anbefales med sin finurlige fortællerstil og fine komposition- jeg skal læse mere af denne forfatter.

 

08-12-2019

Om dagen, og især når jeg går tur med hunden, Becky, lytter jeglige nu til en bog fra min vinterlæseliste: Brødrene Karamazov- af Dostojevskij, oversat af Georg Sarauv og indtalt af Karsten Pharao. En storslået roman om tre brødre og deres tyran af en far. Om at fare vild, om tro og fortabelse.

Lydbøger er dejlige at have med på gåture. Især med så god en fortæller som Karsten Pharao

23-11-2019

Så er jeg nået til "Kirsebærtiden" af Lis Vibeke Kristens (Modtryk). En af de, for mig ubekendte forfattere på min liste. Det er så godt at få læst noget, jeg ikke lige havde opdaget, men har fået anbefalet af en anden glad læsehest. Om "Kirsebærtiden" vil jeg sige: Af og til blev den lidt for langtrukken, lidt for knudret i sproget. Men - den har sine store øjeblikke - efterhånden som historien folder sig ud, så sker der virkelig noget. Jeg er glad for, at jeg har læst den. 

25-08-2019

Jeg læser

Andvake, Olavs Draumer og Kvældsvævd på norsk af Jon Fosse. Det er den ypperste og mest fortættede norske prosa om parret Asle og Alida, deres kærlighed og undergang. Bøgerne er udgivet på forlaget Samlaget i 2015. Jon Fosse modtog samme år Nordisk Litteraturpris for denne trilogi. 

Bøgerne er udgivet på dansk på forlaget Baltzer & Co.