FOREDRAG 1

"TIL DØDEN OS SKILLER" 

Da Britta Helbeks mand, Henning, i 1999 bliver ramt af en sjælden og ondartet kræftsygdom i hjernen, er der kun eksperimenterende hård kemobehandling som udvej, hvis Henning skal overleve. 

Henning overlever men som hjerneskadet og hverken han eller deres samliv bliver som før. Britta Helbek, der nu skifter rolle fra at være Hennings hustru til at blive Hennings pårørende og hjælper, skal finde nye muligheder og træffe mange svære beslutninger på vegne af dem begge. Det bliver et til tider barsk og turbulent forløb frem til 2015, hvor Henning dør. Men også et forløb, hvor kærligheden mellem dem finder sin egen måde at overleve på.

Målgruppe: Pårørende, fagpersoner, politikere og andre der ønsker viden om emnet.

Der vil blive oplæsning fra værket:

”KÆRE HENNING en fortælling om det levede liv med senhjerneskade og som pårørende.”

 Britta Helbek

Varighed: Oplægget kan bestilles til at vare enten:

1 time med plads til spørgsmål eller

2 x 45 min + indlagt pause på 15 min og  plads til spørgsmål.

 

Pris for oplæg: Afhænger af varighed . Brug fanen KONTAKT og send en besked for nærmere information.

Transport: Statens takster for kørsel og broafgift.

 

FOREDRAG 2

"PIGEN FRA STETTIN"
Om pigen Madalinas opvækst i 1930'ernes Tyskland og senere liv i Danmark
Britta Helbek vil i sit foredrag blandt andet fortælle om:


I 2012 udkom første del af Pigen fra Stettin. I første del af romanen følger vi pigen Madalinas opvækst i en ganske almindelig familie i 1930’ernes Tyskland. Mange forandringer sker i både den lille piges familie og i det omkringliggende samfund. Faderen dør og Hitler og hans regime er på fremmarch. I familien er der delte meninger om, hvad det sidste kan betyde for fremtiden. 
Forud og under arbejdet med bogen var gået måneders researcharbejde. Herunder en tur til Stettin og samtaler med nulevende personer, der kendte til tidens opvækstvilkår og samfundsforhold i Tyskland i perioden 1933 – 1942, som denne del af romanen omhandler.
Bogen har fået meget flotte anmeldelser, der kan læses på forfatterens hjemmeside.

I oktober 2017 udkom anden del af "Pigen fra Stettin". Madalina er nu 17 år gammel, nygift og ved romanens begyndelse (1942), ankommer hun til Danmark. Madalina har store forventninger til det liv, der nu skal leves med en dansk mand og med hans familie i et frit land. Alt har hun lagt bag sig og forude venter lykken. Men drømmene svarer ikke helt til virkeligheden og mange udfordringer venter. Danmark er under besættelse, der er rationering og småt med alt. Kultur og sprog er helt fremmed for hende. Madalinas savn efter hendes egen familie er stor. Realiteterne svære. Også under arbejdet med denne roman, er der foregået et stort researcharbejde. Denne del af romanen foregår i Københavnsområdet og slutter i 1948.

Forfatteren vil i sit oplæg fortælle om det store researcharbejde med begge romaner, sit forfatterskab i øvrigt. Hun vil fortælle om, hvor hun henter sin inspiration fra til at skrive både disse to romaner og øvrige romaner, og hvilken betydning det har fået for hende, at følge blandt andet i sin mors slægts fodspor, for at gøre fortællingen om ”Pigen fra Stettin” og hendes familie og det omkringliggende samfund troværdig for at ende ud med en fortælling, der på mange områder har træk helt ind i nutiden.

Britta Helbek
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Statens takster

FOREDRAG 3

"LUK DØREN"

Fra offentlig ansat til forfatterliv på fuld tid:

"Da børnene var små, sagde vi altid, "Husk at lukke døren efter dig", når de skulle gå...😀

Da jeg selv, år senere, stod midt i en afgørende fase af mit liv, lukkede jeg alle døre bag mig, da jeg gik, og flyttede fra øst til vest. Det var nødvendigt, hvis jeg ville denne transformation fuldt ud. Det var voldsomt, men blev også en meget fantastisk erfaring, som jeg vil ønske for andre, at de på et eller andet tidspunkt i deres liv, får muligheden for at gøre". (Britta Helbek)

I 2006 sprang Britta Helbek fra et liv som leder i det offentlige for at satse på et liv som fuldtidsforfatter. Det er der til nu kommet 4 bøger og enkelte musiktekster ud af.

I dette foredrag vil forfatteren fortælle om at gå fra års arbejde i det offentlige, til et langt mere usikkert liv som fuldtidsforfatter. Om en angstprovokerende løbende proces, og hvad det har betydet for hende, at overvinde denne angst og forfølge sin inderste trang til at skrive på fuld tid og lægge sit liv helt om.

Britta Helbek vil komme ind på, hvad der driver hende i arbejdet med at skrive. Om arbejdet med de fire udgivelser og to manuskripter undervejs.

Britta Helbek er i dag kontraktansat på: Forlaget Lauritz/ HISTORIA

Der vil ind imellem blive oplæsning fra et eller flere af de anmelderroste værker:

 

2010: BILLEDSKABT (debutroman)

2012: PIGEN FRA STETTIN Bind 1 (roman)

2017: KÆRE HENNING en fortælling om det levede liv med senhjerneskade og som pårørende (biografi)

2017: PIGEN FRA STETTIN Bind 2 (roman)

Musiktekster 

 

Varighed: Oplægget kan bestilles til at vare enten:

1 time med plads til spørgsmål eller

2 x 45 min + indlagt pause på 15 min og  plads til spørgsmål.

 

Pris for oplæg: Afhænger af varighed . Brug fanen KONTAKT og send en besked for nærmere information

Transport: Statens takster for kørsel og broafgift.

Mads Steffensen og Britta Helbek.
Billedet er fra et lederinternat på Fuglsøcenteret for ÆLDRE/HANDICAP- området i Skanderborg Kommune 7/8 december 2017, hvor Britta Helbek deltog med FOREDRAG 2 - og i den efterfølgende paneldebat. Mads Steffensen var lederinternatets ordstyrer.