KOMMENDE: Samtidsroman

I øjeblikket skrider det godt fremad med at skrive på en samtidsroman, hvis handling udspiller sig både i Hadsund og i København i Danmark samt i Sandanski i det sydlige Bulgarien.

Arbejdstitlen på romanen er "KØLLESVÆRMER"

Aktivitet lige nu: Manuskriptskrivning og researche.

KOMMENDE: JOHANNE AMALIE DREWSEN, en historisk roman

2/8 - 11/8. 2017 var jeg på et ophold på Silkeborg Vandrerhjem for at påbegynde research som indledning til arbejdet med min næste roman om 

JOHANNE AMALIE DREWSEN (1808 - 1863) En historisk roman.

Johanne Amalie Drewsen (f Kümmel) var en del af et meget aktivt Københavnsk kunstnermiljø, inden hun i 1930 giftede sig med papirfabrikant Michael Drewsen (Silkeborgs grundlægger) og fulgte med ham til Silkeborg til et helt anderledes liv. Silkeborg var på det tidspunkt ikke meget andet end en skov, søer og græsmarker.

Jeg har før boet på Silkeborg Vandrerhjem, der ligger helt tæt på åen, havnen med dens færger, der sejler forbi. Da jeg boede der året inden, fik jeg øje på det lille lysthus med terrasse helt ned til vandkanten. Det måtte være et passende skrivested, når jeg skulle påbegynde reserachen til min roman om Johanne Amalie Drewsen, tænkte jeg.

Jeg var meget glad for at bo i det lille lysthus. Der var helt tæt på naturen, meget inspirerende og gav mig stor ro. Jeg nåede også at besøge byens museer, bibliotek, arkiver og kom rundt i byen og dens omkringliggende storslåede natur. 

Det var i det lille gule lysthus, der ses nederst til venstre på billedet, jeg boede.

Men først holdt jeg lige en velfortjent ferie. Det var dejligt at tænke på, at det blev til hele to udgivelser det år.  

KÆRE HENNING i februar og PIGEN FRA STETTIN DEL II i efteråret 2017.

Aktivitet lige nu: Research og manuskriptskrivning.

 

Pindsvinet med de blå pigge

er arbejdstitlen på en børnebog, jeg skriver på om det at være anderledes. Det har været en stort ønske længe at prøve kræfter med at skrive en børnebog. 

Hvem illustrator bliver, er stadig en hemmelighed. Men jeg kan love, at det bliver godt.

 

 

 

lIDT OM NOGLE AF MINE MANGE SKRIVEOPHOLD

Smedehuset - Hald

Når jeg arbejder med et manuskript, holder jeg meget af at flytte mig mellem mit hjem og forskellige skriveophold. Både fordi det giver mig stor inspiration under arbejdet at skifte de vante rammer ud for en periode, og fordi det samtidig giver mig arbejdsro. Jeg møder også kolleger og netværker og kan fordybe mig i at studere tidens tilstande, livet og menneskene omkring mig. Det er gennem årene blevet til en del forskelligartede ophold.

Det første refugie jeg tog ophold på var Ørslev Kloster. Da skrev jeg på min debutroman,"Billedskabt". Jeg har haft glæde af ophold på Ørslev flere gange siden. Jeg har faktisk overnattet helt alene... i det store kloster. Jeg sov som en sten hele natten i "Digterværelset"... mens den hedengangne komtesse holdt et vågent øje med både mig og klosteret.

For nogle år siden boede jeg en måned i et venindes sommerhus der lå meget tæt ved havet ved Fjellerup strand. Det var oktober, mørketid - ingen mennesker i de andre huse så jeg havde bortset fra enkelte besøg i de øvrige huse hele området for mig selv. Det blev til mange gåture.  men også tidspunktet hvor landskabet omkring mig i dagslyset brændte med sine flotte efterårsfarver. Og når det blev mørkt kunne jeg sidde på terrassen og nyde den mest fantastiske stjernehimmel. Da var jeg netop ved det indledende arbejde med første del af "Pigen fra Stettin". 

Jeg har været på en del legat- skriveophold på Hald Hovedgård. Der kommer jeg med mellemrum. Det fortælles, at det spøger i et af værelserne på 1. salen, men jeg sover altid så tungt og godt, når jeg arbejder der, at jeg har til gode at få hende at se. Jeg har også boet i Smedehuset med morgenvækning ved halvfem-tiden af en flok gedehamser, der søgte ud gennem tagvinduet efter nattens hvile under kip-loftet. Det er altid meget dejligt og inspirerende at komme på Hald for at arbejde. Stedet har en hel særlig ånd. Jeg har mødt mange gode kolleger med virke inden for mange forskellige og anderledes genrer, end det jeg selv arbejder med, skønlitteratur. Og jeg har lært meget af dem alle under mine ophold der. Tre af mine romaner er skrevet under ophold på Hald. 

Sidste sommer boede jeg halvanden uge i august på Silkeborg Vandrehjem i det lille lysthus helt nede ved åkanten. Opholdet blev brugt til at besøge besøge Silkeborg Bibliotek for at researche på min kommende historiske roman om Johanne Amalie Drewsen. Gift med byens grundlægger, Mikael Drewsen. jeg synes allerede, at jeg kender hende lidt efter at have gennemgået det foreliggende materiale. Hun er en spændende dame og stærk. Jeg glæder mig til at komme videre med denne historiske roman, der udspiller sig fra ca.1830. 

Jeg har været på flere ophold i Spanien - Benalmàdena og Gualschos. Jeg har været i Budapest for at skrive. I Sandanski og i London for at skrive. Jeg har været på Løgum Kloster og andre dejlige steder i Danmark. Lånt venners sommerhus ved Houstrup.

Til dagligt arbejder jeg hjemme. Om sommeren meget i min have -drivhuset - eller ude. På mit kontor på 1. sal eller i køkkenet, hvor jeg har udsigt til min skønne have. Og så arbejder jeg med stor glæde med mellemrum på biblioteket i Varde. 

Den 4. april i år rejste jeg denne gang til Torre del Mar i Andalucien, hvor jeg boede en hel måned tæt på strand og by for at arbejde med min kommende roman. Det er blevet til mange siders arbejde, networking, inspiration og arbejdsro. Lige nu glæder jeg mig over snart at kunne begynde på 1. gennemskrivning. 

Herunder lidt billeder fra mit ophold i Torre del Mar 4/4 - 5/5- 2018 og nogle af de andre steder jeg opholder mig.

Skrivepause med gåtur ved stranden 200m fra min lejede bolig. Torre del mar 2018

Morgenmad på arbejdsterrassen. Udsigt mod hav, by og bjerge. Torre del Mar 2018

Solopgang set fra min balkon mod Sierra (bjergkæden) de Tejeda. Torre del Mar, marts 2018

Refugie: Ørslev Kloster

Og så er der også mit dejlige skrivested i haven som jeg kalder driverhuset. Men der arbejdes også rigtig meget. Her er lyset helt fantastisk, ro og udsigt.