Samtidsroman med arbejdstitlen: Hundene i Sandanski

I uge 41 i år, var jeg på endnu et af nu flere bevilgede arbejdsophold på Hald ved Viborg. Statsrefugiet "Hald Hovedgård" er et sted hvor forfattere, oversættere og illustratorer kan få bevilget legatophold for at kunne arbejde i ro med et kommende projekt. Betingelsen er, at man skriver en lille rapport om udbytte af opholdet, samt donerer et eksemplar af den bog der er arbejdet på under opholdet. Der står nu 3 af mine bøger på Hald: 

Pigen fra Stettin (2012) ATTIKA

Kære Henning (feb 2017) Forlaget Lauritz/Historia

Pigen fra Stettin Del II. (okt 2017) Forlaget Lauritz/ Historia

Bogen, jeg arbejder på lige nu, er en samtidsroman. Mere kan jeg ikke sige, for lige nu bygger historien og dens karakterer sig selv op. Jeg er kun den, der slår an på tastaturet.  

Hovedkarakteren er Amalie, en kvinde i begyndelsen af 30érne, der for tre år siden hovedkuls rejste på må og få gennem Europa til det sydlige Bulgarien, hvor hun mener omsider at have fundet en slags fred i sig selv. Hun arbejder på et kursted i byen Sandanski. Det går rigtig godt, synes hun, men hun er en enspænder af natur og holder sig mest for sig selv, når hun ikke er på arbejde.

Til hun igen får kontakt med den ældre søster, Katrine.

Og næsten samtidig møder Romaen Besnik og hans store gule alfatæve. En af de omstrejfende gule hunde i Sandanski. Begge møder får afgørende betydning. Men hvad er drøm og hvad er virkelighed. Og hvad vil Amalie egentlig. Vil hun blive i Sandanski, eller vil hun tilbage til Danmark? 

Hjemme i Danmark befinder forældrene sig, søsteren Katrine og dennes mand og barn og et brudt forhold til den gifte Kasper. De føler sig alle svigtet af Amalie. De vil alle have forklaringer på Amalies valg.

Men kan hun forklare noget, hvis væsen man ikke selv ved hvad er, eller forstår omfanget af. Og er det altid det bedste at lukke døre til fortiden op?.. Så langt... måske. Der skrives stadig intenst. 

Og så er der munken oppe i Pirins bjerge, der stadig taler med den afdøde synske blinde kvinde, han voksede op hos. Hvor hører han til i historien?

Planlagt udgivelse: 2018

 

 

 

 

 

KOMMENDE: JOHANNE AMALIE DREWSEN, en historisk roman

2/8 - 11/8. 2017 

tager jeg ophold på Silkeborg Vandrerhjem for at påbegynde research som indledning til arbejdet med min næste roman om 

JOHANNE AMALIE DREWSEN (1808 - 1863) En historisk roman.

Johanne Amalie Drewsen (f Kümmel) var en del af et meget aktivt Københavnsk kunstnermiljø, inden hun i 1930 giftede sig med papirfabrikant Michael Drewsen (Silkeborgs grundlægger) og fulgte med ham til Silkeborg til et helt anderledes liv. Silkeborg var på det tidspunkt ikke meget andet end en skov, søer og græsmarker.

Jeg har før boet på Silkeborg Vandrerhjem, der ligger helt tæt på åen, havnen med dens færger, der sejler forbi. Da jeg sidste år boede der, fik jeg øje på det lille lysthus med terrasse helt ned til vandkanten. Det må være et passende skrivested, når jeg skal påbegynde min næste roman om Johanne Amalie Drewsen, tænkte jeg.

Jeg ser frem til at bo i det lille lysthus. Jeg glæder mig til at besøge byens museer, bibliotek, arkiver og komme rundt i byen og dens omkringliggende storslåede natur. 

Det er i det lille gule lysthus, der ses nederst til venstre på billedet, jeg skal bo.

Men først holder jeg lige nu en velfortjent ferie. Det er dejligt at tænke på, at det bliver til hele to udgivelser i år.  

KÆRE HENNING i februar og PIGEN FRA STETTIN DEL II i efteråret 2017.

JOHANNE AMALIE DREWSEN: planlagt udgivelse ?