"Pigen fra Stettin I og II"

"PIGEN FRA STETTIN DEL II"

 En læser på FB skriver februar 2018:

"Kære Britta. Tak for at kunne læse din sidste bog. Jeg blev SÅ fanget ind at jeg glæder mig til at endnu en bog kommer fra dig. 

 

Lektørudtalelse modtaget 7. december 2017:

Forlaget skriver:

7. december 2010: 

FLOT LEKTØRUDTALELSE:Britta Helbeks roman "Pigen fra Stettin 2" har fået flot lektørudtalelse fra bibliotekerne. 

Lektøren skriver bl.a.:  
"Velskrevet og udmærket skildring fra Danmarks besættelse, hvor der med en lavmælt stemmeføring er lagt vægt på hverdagen i stort og småt og på Madalinas tanker om sit liv. Udmærket roman, som kan bruges på alle biblioteker".

Lektør 

Lone Krøgh

"KÆRE HENNING"

 En læser skrev på FB (jan 2018)

"Tårerne trillede ned af kinderne på mig og følelsen af genkendelighed ramte mig. Fortællingen i denne rørende, barske og ærlige bog om det at leve med og være pårørende til en, som rammes af en senhjerneskade, rammer lige ind i mit inderste. Tak for din historie Britta, for at have mødt dig og for at du kunne drage nytte af mine erfaringer til bogen".

 

Anmeldelse i Hjerneskadeforeningens blad, "Hjerneskadet" nr 2. Juni 2017:

“Kære Henning” er en indsigtsfuld og intelligent beretning, der berører alle de vigtige temaer omkring det at være pårørende. Under hele fortællingen lurer det store spørgsmål: “Skal vi redde liv, fordi vi kan?” Var det den rigtige beslutning at lade Henning leve?"

"Forfatteren Britta Helbek er forfatter, skribent og foredragsholder. Det er en ekstra stjerne til bogen, at den ikke “bare” er en pårørendeberetning. Britta har valgt også at tale med fem andre pårørende til voksne personer med en senhjerneskade for også at høre om - og inddrage deres oplevelser. Desuden har hun inddraget samtaler med en kommunal ergoterapeut og forløbskoordinator samt en neurokirurg." 

https://hjerneskadet.dk/wp-content/uploads/2017/09/2017-02-Hjerneskadet.compressed.pdf

 

Lektørudtalelse 2017

"Et gribende, personligt og alligevel almengyldigt vidnesbyrd om et på mange måder uværdigt forløb".Bogen vurderes også til at kunne "læses af pårørende og især af professionelle, sagsbehandtere og politikere, der arbejder med området." og er "oplagt at bruge i uddannelser på relevante områder." 

Lektør

Jette Landberq

 

"PIGEN FRA STETTIN DEL I"

En læser skriver på FB (februar 2018):

"Kære Britta Helbek - jeg har lige slugt Pigen fra Stettin 1 i 2 mundfulde og glæder mig til 2eren."

 

Odd Fellow Bladet nr. 2 2018 (Uddrag)

"Jeg læste denne bog for flere år siden. Da jeg så sidste efterår for første gang skulle en tur til Stettin, kom jeg stras i tanke om bogen, som jeg med stor glæde og interesse læste dengang. Jeg lånte den endnu engang på biblioteket, og blev atter grebet af den."

"Da jeg var i Stettin sidste efterår, gik jeg en tur rundt i byen og forestillede mig Madalinas tur med faderen på cykel. Jeg så det flotte ur over slotsindgangen, og flere af de andre seværdigheder som omtales i bogen"...

"AF SØSTER STORREPRÆSENTANT, SANNE DUE.

 

 "Et barns blottede bevidsthed"

"Overbevisende roman af Britta Helbek fra Tyskland før og under Anden Verdenskrig"

"Romanen er som et barns blottede bevidsthed." 

"Hun lever for os – i al sin sårbarhed og udsat for mange trængsler."

"Kursen må ligeledes være sat mod en ny roman. Og den skal være velkommen. Helbek skriver med en autentisk virkende og atmosfæreladet realisme. Historien, der fortælles, er nærværende og befolket af personer, der har umiddelbarhedens liv i sig." 

"Claus Grymer" KRISTELIG DAGBLAD.

Du kan læse hele anmeldelsen på INFORMEDIA, www.bibliotek.dk ,hvor du også kan læse lektørudtalelsen 

 

Bogvægten.dk: September 2012. Om  "Pigen fra Stettin"

"Barnets synsvinkel er godt formidlet og viser et billede af, hvordan den logik der er indlysende for voksne – for eksempel hvad man kan sige og ikke sige under et repressivt styre – grænser sig til det uforståelige for barnet."  

Birte Strandby 

 

Solveig F 2
23-11-2014 (E-bog, ePub) SAXO ✭✭✭✭✭

En skøn roman om den 6 årige pige Madalina, der vokser op i Tyskland i en tid, hvor Hitler begynder sin rædselsfulde fremfærd. Madalinas far dør og hun mister den person, som  betyder mest for hende. Meget må hun og den resterende lille familie gennemgå og krigens rædsler rykker nærmere. En varm, gribende og særdeles godt skrevet bog kan ikke anbefales nok.
 

"LEKTØRUDTALELSE" (2012)

"Dette velskrevne portræt af en opvækst i tredivernes Tyskland kan anbefales læsere af gode barn- og ungdomskildringer. Udmærket forside med et fotografi af en smuk ung kvinde med et insisterende blik". 

"Udmærket og velfortalt skildring af en opvækst i tredivernes Tyskland. Den appellerer muligvis mest til ældre læsere, som selv har et forhold til krigsårene, men yngre kan også sagtens være med".  

Lektør

Lone Krøgh

"BILLEDSKABT"

Uddrag fra Litteratursidens anmeldelse (februar 2010) 

"Britta Helbek er en rigtig god fortæller, der får os til at forstå Ragnas følelser. Bogens stærke side er beskrivelserne af barnets følelser og hvor grumt egoistiske voksne kan behandle børn. Dens tids- og stedangivelser minder mig lidt om Ester Bock og Herbjørg Wassmo. Bogen er god til den læser, der holder af barne- og kvindeskildringer og psykologiske skildringer."

Else Marie Cohen

Lektørudtalelse (2010)

"Forfatteren er født i Norge men opvokset i Danmark, har en socialrådgiverbaggrund samt forskellige terapeutuddannelser. Dette er hendes skønlitterære debut, og det kan straks slås fast, at hun kan sit håndværk..." 

 ...."Helbek har tegnet et uhyggeligt portræt  af Franshesca, næsten skarpere end af hovedpersonen, hun er samtidig uhyggelig realistisk, den slags der med ultimativ egoisme kan ødelægge sine omgivelser."

Lektør

BETH HØST