LEKTØRUDTALELSE: 09.03.2017 

Forlaget skriver:

Britta Helbeks bog "Kære Henning" får smuk lektørudtalelse. 
Lektøren skriver bl.a. i sin vurdering: "Et gribende, personligt og alligevel almengyldigt vidnesbyrd om et på mange måder uværdigt forløb".

Bogen vurderes også til at kunne "læses af pårørende og især af professionelle, sagsbehandtere og politikere, der arbejder med området." og er "oplagt at bruge i uddannelser på relevante områder." 
"lektør: Jette Landberq

 

ET LILLE UDPLUK:

"Et barns blottede bevidsthed"

"Overbevisende roman af Britta Helbek fra Tyskland før og under Anden Verdenskrig"

"Romanen er som et barns blottede bevidsthed." 

"Hun lever for os – i al sin sårbarhed og udsat for mange trængsler."

"Kursen må ligeledes være sat mod en ny roman. Og den skal være velkommen. Helbek skriver med en autentisk virkende og atmosfæreladet realisme. Historien, der fortælles, er nærværende og befolket af personer, der har umiddelbarhedens liv i sig." 

"Claus Grymer" KRISTELIG DAGBLAD.

Du kan læse hele anmeldelsen på INFORMEDIA, www.bibliotek.dk ,hvor du også kan læse lektørudtalelsen 

 

Bogvægten.dk: September 2012. Om  "Pigen fra Stettin"

"Barnets synsvinkel er godt formidlet og viser et billede af, hvordan den logik der er indlysende for voksne – for eksempel hvad man kan sige og ikke sige under et repressivt styre – grænser sig til det uforståelige for barnet."  

Birte Strandby 

 

Solveig F 2
23-11-2014 (E-bog, ePub) SAXO ✭✭✭✭✭

En skøn roman/biografi om den 6 årige pige Madalina, der vokser op i Tyskland i en tid, hvor Hitler begynder sin rædselsfulde fremfærd. Madalina far dør og hun mister den person, som  betyder mest for hende. Meget må hun og den resterende lille familie gennemgå og krigens rædsler rykker nærmere. En varm, gribende og særdeles godt skrevet bog kan ikke anbefales nok.

 

 

BILLEDSKABT

 

Lektørudtalelse (10/05 2 804 509 3

Forfatteren er født i Norge men opvokset i Danmark, har en socialrådgiverbaggrund samt forskellige terapeutuddannelser. Dette er hendes skønlitterære debut, og det kan straks slås fast, at hun kan sit håndværk... 

 ....Helbek har tegnet et uhyggeligt portræt  af Franshesca, næsten skarpere end af hovedpersonen, hun ersamtidig uhyggelig realistisk, den slags der med ultimativ egoisme kan ødelæg-ge sine omgivelser.

BETH HØST