På grund af Corona har min foredragsvirksomhed ligget helt stille. Af den årsag er jeg pt ikke at finde på Kristelig Dagblads "Foredragslisten". Men da samfundet nu åbnes mere op kan jeg gerne kontaktes via nedenstående link for aftale om foredrag. 

KONTAKT MIG

FOREDRAG 1: TIL LIVET OS SKILLER

Da Britta Helbeks mand, Henning, i 1999 bliver ramt af en sjælden og ondartet kræftsygdom i hjernen, er der kun eksperimenterende hård kemobehandling som udvej, hvis Henning skal overleve. 

Henning overlever de næste 15 år, men som hjerneskadet og hverken han eller deres samliv bliver som før. Britta Helbek, der nu skifter rolle fra at være Hennings hustru til  at blive en "frivillig" ansat, Hennings pårørende og hjælper,  skal finde nye muligheder og træffe mange svære beslutninger på vegne af dem begge. Hun skal også forholde sig til omgivelsernes reaktioner på Hennings forandring samtidig med, at hun selv er i sorg. Det bliver et til tider barsk og turbulent forløb frem til 2015, hvor Henning dør.

Men det bliver også et forløb, hvor kærligheden mellem dem finder sin egen måde at overleve på og hvor Britta Helbek lærer meget. Ikke mindst om sig selv.

 "Hvis jeg kan bidrage til at andre pårørende kan finde nye muligheder i sig selv, finde trøst og måske nogle svar i så svær en situation, hvor ligeværden mellem to mennesker udfordres voldsomt, så gør jeg gerne det. Det tager lang tid at nå til anerkendelse og accept, når et fælles liv lægges i ruiner. Og det er helt uden betydning om hjerneskaden skyldes demens, andre sygdomme i hjernen, et traume eller noget helt andet. Problemer med tab, sorg, afmagt og rollen som pårørende er oftest den samme.

Den pludselige ubalance mellem ægtefæller eller anden nærtstående, er den samme. Bog og foredrag retter sig også mod både fagpersoner og besluttende politikere. For de etiske problemstillinger er stadig lige aktuelle og ikke blevet lettere at løse eller tale om. 

"Jeg har ikke svarene på det hele, men jeg har noget erfaring, og den deler jeg gerne ud af", siger Britta Helbek. 

Målgruppe: Pårørende, fagpersoner, uddannelsessteder inden for social- og sundhed, politikere og andre der søger viden om emnet.

 

Der bliver læst op fra bogen "KÆRE HENNING". 

PRIS: Aftales. + Transport i henhold til statens takster + broafgifter

VARIGHED: 2 x 45 min + indlagt pause på 15 min og  plads til spørgsmål.

KONTAKT: Brug fanen KONTAKT eller TLF.:5050 3435

FOREDRAG 2: PIGEN FRA STETTIN

"Hvordan mon det har været at være barn, skulle vokse op i en ganske almindelig familie på den tid, hvor Hitler kom til magten i Tyskland? Hvordan mon det var, at vokse op i et totalitært regime hvor stikkermentalitet bredte sig helt ind i den enkelte familie, og hvor ingen kunne vide sig sikre?"

Britta Helbek måtte give barnet, Madalina fra Stettin en stemme. Fortælle om en piges opvækst på netop denne tid. Inspirationen har hun hentet i sin mors egen familie og fra de fortællinger, de oplevelser og ikke mindst den tavshed, der talte højere end ord. 

Romanens Del I  begynder i 1932 og slutter 1942, hvor Madalina som 17-årig rejser til Danmark. Del II omhandler årene 1942 -1948, hvor Madalina skal forsøge at finde fodfæste i Danmark, og hvor meget der blev lovet, viser sig at blive til noget helt andet end den unge kvinde forstillede sig. 

Britta Helbek vil i dette foredrag med en naturlig sammenblanding fortælle om romanens tilblivelse og om påvirkningen fra moren og dennes familie samt om det store researcharbejde, hun som forfatter mener, hun skylder sine læsere at stå inde for. Desuden vil Britta Helbek drage paraleller fra sit tidligere arbejde til nutidens kvinder, der stadig flygter fra krig, fattigdom og tyraner både i og uden for hjemmet. Der vil blive læst højt.

 

DER BLIVER LÆST OP FRA "Pigen fra Stettin".

PRIS: Aftales. + Transport i henhold til statens takster + broafgifter

VARIGHED: 2 x 45 min + indlagt pause på 15 min og  plads til spørgsmål.

KONTAKT: Brug fanen KONTAKT eller TLF.:5050 3435

Mads Steffensen og Britta Helbek.
Billedet er fra et lederinternat på Fuglsøcenteret for ÆLDRE/HANDICAP- området i Skanderborg Kommune 7/8 december 2017, hvor Britta Helbek deltog med FOREDRAG 1 - og i den efterfølgende paneldebat. Mads Steffensen var lederinternatets ordstyrer.

FOREDRAG 3: LIVETS MANGE OPGAVER

BILLEDSKABT er en roman om pigen Ragna, der fra fødslen afvises af sin mor og samtidig svigtes af en ret så "luftig" far. En mor, der dog kræver at have magt over pigen og adgang til at skalte og valte med hendes liv.

Som voksen har Ragna slået sig ned i Århus med et uafsluttet studie, en kærlig mand og en lille søn. Og lidt for tæt på Franshesca, den biologiske mor. Ragna bliver fra barn af sat under stort pres med at skulle klare livets mange opgaver.

Romanen beskæftiger sig med store eksistentielle følelser, som tab, afmagt, sorg, tilgivelse og vredens magt over mennesker. Er det altid bedre at gå. Helt lukke dem ude, vi oplevede svigtede voldsomt i stedet for at passe på os? Får vi det så bedre? Er det godt og stærkt gjort? Som det nogle gange i den offentlige debat bliver rådet til og som det ofte debatteres, er blevet en tendens i tiden? Og hvad kan vreden gøre ved os som mennesker, når vi ikke føler, at vi kan tilgive?  

Britta Helbek har gennem år høstet erfaring og stor viden fra et langt arbejdsliv i det offentlige og i egen klinik med mennesker i krise og med svære relationer som fællesnævnere. 

 

Der vil blive læst op fra "BILLEDSKABT".

PRIS: Aftales. + Transport i henhold til statens takster + broafgifter

VARIGHED: 2 x 45 min + indlagt pause på 15 min og  plads til spørgsmål.

KONTAKT: Brug fanen KONTAKT eller TLF.: 5050 3435 

ANDRE EMNER TIL FOREDRAG:

JEG KOMMER GERNE UD OG FORTÆLLER OM, HVORDAN JEG ARBEJDER SOM FORFATTER.

JEG UNDERVISER OGSÅ I AT SKRIVE.  SE MERE OM DET UNDER FANEN: SKRIVEVÆRKSTED HVOR DU KAN SE EKSEMPEL PÅ ET KURSUS DER OGSÅ KAN MÅLRETTES TIL DIN HØJSKOLE ELLER FOR DINE MEDLEMMER ELLER ANDET.

JEG INDGÅR OGSÅ GERNE SOM EN DEL AF DIN UNDERVISNING AF ELEVER PÅ DIT UDDANNELSESSTED, HVOR JEG KAN FORTÆLLE OM FORFATTERHÅNDVÆRKET, LAVE SKRIVEØVELSER, FORTÆLLE OM SKRIVEPROCESSER ELLER ANDET INSPIRERENDE INDEN FOR FORFATTERVIRKSOMHED. ELLER DU HAR MÅSKE SELV ET EMNE, HVOR DU GERNE SER EN FORFATTER INDGÅ SOM EN DEL AF UNDERVISNINGEN.

KONTAKT MIG GERNE HER UNDER FANEN: KONTAKT. ELLER RING PÅ 5050 3435.  

Med venlig hilsen

Britta Helbek