LIDT OM MINE FORSKELLIGE REFUGIEOPHOLD

Mit nye skrivehjørne:


Silkeborg Bibliotek 2022


HALD: Troldeslugten ved Niels Bugges Kro

HALD: Troldeslugten ved Niels Bugges Kro
Udsigten mod Hald Sø

Udsigten mod Hald Sø

Rammerne er ilten og ånden den der får det hele til at gro. Der er skrevet, gennemskrevet og skrevet videre i timer. Pauser med Becky hvor vi har vandret i sol og regn. Mest det sidste. Rigtigt skrivevejr. Aften med gode forfatterkolleger, hvor der blev delt gavmildt ud. Som altid tog jeg noget med mig hjem fra hver og en. Det er en gave, at der findes sådan et sted for forfattere og oversættere i Danmark.

Billederne er fra dette ophold.

Legatophold på Hald Hovedgård

14-April-2020

Juli 2020 skal jeg igen på Hald, da jeg er så heldig, at jeg er bevilget en uges legatophold. Jeg skal skrive og gennemskrive på min kommende roman med arbejdstitlen: Fastland Og Øde Øer.

Smedehuset på Hald

Smedehuset på Hald

Når jeg arbejder med et manuskript, holder jeg meget af at flytte mig mellem mit hjem og forskellige skriveophold. Både fordi det giver mig stor inspiration at skifte de vante rammer ud for en periode, og fordi det samtidig giver mig arbejdsro. Nogle af stederne møder jeg også kolleger og kan netværke. Alle steder fordyber jeg mig i tidens tilstand, livet og menneskene omkring mig. Det er gennem årene blevet til en del forskelligartede ophold.

Det første refugie jeg tog ophold på var Ørslev Kloster. Da skrev jeg på min debutroman,"Billedskabt". Jeg har haft glæde af ophold på Ørslev flere gange siden. Jeg har faktisk overnattet helt alene i det store kloster. Jeg sov som en sten hele natten i "Digterværelset", mens den hedengangne komtesse holdt et vågent øje med både mig og klosteret.

For nogle år siden boede jeg en måned i et venindes sommerhus der lå meget tæt ved havet ved Fjellerup strand. Det var oktober, mørketid og ingen mennesker i de andre huse i området, så jeg havde stort set hele området for mig selv. Det blev til mange gåture og mange skrevne sider. Samtidig var det på et tidspunkt, hvor landskabet omkring mig i dagslyset brændte med sine flotte efterårsfarver. Og når det blev mørkt kunne jeg sidde på terrassen og nyde den mest fantastiske stjernehimmel. Da var jeg netop ved det indledende arbejde med første del af "Pigen fra Stettin". 

Jeg er flere gange tildelt et legat- og skriveophold på Hald Hovedgård. (Statsrefugie for forfattere, oversættere og illustratorer) belligende ved Viborg. Det fortælles, at det spøger i et af værelserne på 1. salen, men jeg sover altid så tungt og godt, når jeg arbejder der, at jeg har til gode at få hende at se. Jeg har også boet i Smedehuset med morgenvækning ved halvfem-tiden af en flok gedehamser, der søgte ud gennem tagvinduet efter nattens hvile under kip-loftet. Det er altid meget dejligt og inspirerende at komme på Hald for at arbejde. Stedet har en hel særlig ånd og Jeg har mødt mange gode kolleger med virke inden for mange forskellige og anderledes genrer, end det jeg selv arbejder med, skønlitteratur. Og jeg har lært meget af dem alle under mine ophold der. Tre af mine romaner er skrevet under ophold på Hald. 

Sidste sommer boede jeg halvanden uge i august på Silkeborg Vandrehjem i det lille lysthus helt nede ved åkanten. Opholdet blev brugt til at besøge besøge Silkeborg Bibliotek for at researche på min kommende historiske roman om Johanne Amalie Drewsen. Gift med byens grundlægger, Mikael Drewsen. jeg synes allerede, at jeg kender hende lidt efter fordybelse i arikivematerialet. Hun er en spændende dame og stærk. Jeg glæder mig til at komme videre med denne historiske roman, der udspiller sig fra ca.1830 uden endnu at kende slutåret.

Jeg har været på flere ophold i Spanien - Benalmàdena og Gualschos og Torre del Mar. Jeg har været i Budapest for at skrive. I Sandanski og i London for at skrive. Jeg har været på Løgum Kloster og andre dejlige steder i Danmark. Lånt venners sommerhus ved Houstrup i vestjylland.

Til dagligt arbejder jeg hjemme. Om sommeren meget i min have i mit "driverhus". Når det bliver for varmt har jeg mangde dejlige steder med skygge i haven. Inde sidder jeg gerne på 1. sal eller i køkkenet, hvor jeg har udsigt til min skønne have. Og så arbejder jeg med stor glæde med mellemrum på biblioteket i Varde. 

Den 4. april i 2018 rejste jeg til Torre del Mar i Andalucien, hvor jeg boede en hel måned tæt på strand og by for at arbejde med min kommende roman. Det er blevet til mange siders arbejde, networking, inspiration og arbejdsro.

 Herunder kan du se nogle  billeder fra nogle af de steder, jeg har opholdt mig gennem årene for at skrive. 

ØRSLEV KLOSTER

ØRSLEV KLOSTER

Skriveophold på Havstokken ved Glesborg, 2011 hvor jeg arbejdede på

Skriveophold på Havstokken ved Glesborg, 2011 hvor jeg arbejdede på "Pigen fra Stettin" Del 1. En veninde lånte mig sit sommerhus i en måned, for at jeg kunne få ro til at skrive. Her sad jeg 50 m fra havet med den mest storslåede udsigt og kunne skrive i ro og fred.

Det lille gule lysthus forrest i billedet hører til Silkeborg Vandrehjem. Her boede jeg en lille uge for at skrive.

Det lille gule lysthus forrest i billedet hører til Silkeborg Vandrehjem. Her boede jeg en lille uge for at skrive.

Familien Svane svømmer forbi min terrasse ved lysthuset på Silkeborg Vandrehjem

Familien Svane svømmer forbi min terrasse ved lysthuset på Silkeborg Vandrehjem

Skriveophold i Budapest.

Skriveophold i Budapest.

Gualchios, Andalusien

Gualchios, Andalusien

Skriveophold i Benálmadena i Andalusien

Skriveophold i Benálmadena i Andalusien

Inden dagens skrivearbejde: Morgenmad på balkonen. Torre del Mar

Inden dagens skrivearbejde: Morgenmad på balkonen. Torre del Mar

Solopgang set fra min balkon mod Sierra (bjergkæden) de Tejeda. Torre del Mar, marts 2018

Solopgang set fra min balkon mod Sierra (bjergkæden) de Tejeda. Torre del Mar, marts 2018

Skrivehjørne på Varde Bibliotek

Skrivehjørne på Varde Bibliotek

Havens dejlige skrivested

Havens dejlige skrivested

Det er dejligt ednu engang at blive budt velkommen på Hald, denne gang for at skrive videre på min kommende roman:

Fastland og Øde Øer


oktober/november 2021

Seneste kommentarer

01.10 | 21:31

Kære Annette Almin Pedersen.

Det er altid så dejligt at høre en læsers mening om min måde at skrive på. Tak.

29.09 | 21:55

Kære Britta Helbek
Tusinde tak for din fantastiske bog: Kære Henning. Du skrevet den med en særlig varme og som læser kommer du og Henning helt ind under huden på en.
Bedste hilsner fra Annette

21.01 | 18:00

Kære Jytte Beier. Tusind tak for din hilsen og tilbagemelding. Den blev jeg glad for. Jeg ønsker dig alt godt. Mvh

20.01 | 17:37

Kære Britta Helbek!
“ Kære Henning” er den smukkeste og mest realistiske bog jeg endnu har læst om at være pårørende.
Gid jeg havde taget mod til mig og læst den før, så var jeg også flyttet...
Mvh

Del siden