Det tager lang tid for mig at skrive en roman. Der er omfattende reserachearbejde, ligesom jeg besøger nogle af de steder, jeg skriver om i mine romaner, denne gang blandt andet  Sandaski i det sydvestlige Bulgarien, hvor hovedkarakteren, Bjørg, en periode tager ophold. Ligeledes er Bjørgs mor halv same, hvorfor jeg gerne ville lære om samekulturen i det omfang, jeg har brug for det for at kunne skrive troværdigt. Jeg læser meget, lærer om kulturer, skikke, påklædning og lignende, taler med andre, der ved noget om emnet og ja, så rejser jeg også i det omfang, det er muligt. At skrive er for mig således både at formidle og en lang læreproces. Og som Bjørg, siger det et sted i min kommende roman "Jeg vil gerne lære andre mennesker at kende og lære om steder, ja om hele universet. Arbejdet med romanen går godt fremad.

"Når bøger skrives på biblioteket"

Et lille indslag fra Silkeborg Bibliotekernes Facebook side: 😀

KOMMENDE: Samtidsroman

I øjeblikket går det fremad med at skrive på en samtidsroman, hvis handling udspiller sig både i Hadsund i København samt i Sandanski i det sydlige Bulgarien.

Arbejdstitlen på romanen er "Fastland og Øde Øer"

Aktivitet lige nu: Manuskriptskrivning og researche. Gennemskrivning.

KOMMENDE: JOHANNE AMALIE DREWSEN, en historisk roman

2/8 - 11/8. 2017 var jeg på et ophold på Silkeborg Vandrerhjem for at påbegynde research som indledning til arbejdet med min næste roman om 

JOHANNE AMALIE DREWSEN (1808 - 1863) En historisk roman.

Johanne Amalie Drewsen (f Kümmel) var en del af et meget aktivt Københavnsk kunstnermiljø, inden hun i 1930 giftede sig med papirfabrikant Michael Drewsen (Silkeborgs grundlægger) og fulgte med ham til Silkeborg til et helt anderledes liv. Silkeborg var på det tidspunkt ikke meget andet end en skov, søer og græsmarker.

Jeg har før boet på Silkeborg Vandrerhjem, der ligger helt tæt på åen, havnen med dens færger, der sejler forbi. Da jeg boede der året inden, fik jeg øje på det lille lysthus med terrasse helt ned til vandkanten. Det måtte være et passende skrivested, når jeg skulle påbegynde reserachen til min roman om Johanne Amalie Drewsen, tænkte jeg.

Jeg var meget glad for at bo i det lille lysthus. Der var helt tæt på naturen, meget inspirerende og gav mig stor ro. Jeg nåede også at besøge byens museer, bibliotek, arkiver og kom rundt i byen og dens omkringliggende storslåede natur. 

Det var i det lille gule lysthus, der ses nederst til venstre på billedet, jeg boede.

Men først holdt jeg lige en velfortjent ferie. Det var dejligt at tænke på, at det blev til hele to udgivelser det år.  

KÆRE HENNING i februar og PIGEN FRA STETTIN DEL II i efteråret 2017.

Aktivitet lige nu: Research og manuskriptskrivning.

Pindsvinet med de blå pigge

er arbejdstitlen på en børnebog, jeg skriver på om det at være anderledes. Det har været en stort ønske længe at prøve kræfter med at skrive en børnebog. 

Hvem illustrator bliver, er stadig en hemmelighed. Men jeg kan love, at det bliver godt.

Seneste kommentarer

01.10 | 21:31

Kære Annette Almin Pedersen.

Det er altid så dejligt at høre en læsers mening om min måde at skrive på. Tak.

29.09 | 21:55

Kære Britta Helbek
Tusinde tak for din fantastiske bog: Kære Henning. Du skrevet den med en særlig varme og som læser kommer du og Henning helt ind under huden på en.
Bedste hilsner fra Annette

21.01 | 18:00

Kære Jytte Beier. Tusind tak for din hilsen og tilbagemelding. Den blev jeg glad for. Jeg ønsker dig alt godt. Mvh

20.01 | 17:37

Kære Britta Helbek!
“ Kære Henning” er den smukkeste og mest realistiske bog jeg endnu har læst om at være pårørende.
Gid jeg havde taget mod til mig og læst den før, så var jeg også flyttet...
Mvh

Del siden